Wspólnota: Ruch Czystych Serc, DA na Freta
Wysłany: 2010-02-06, 01:33 Reklama allegro na walentynki w Radiu Plus Warszawa?
Witam,
słuchając Radia Plus Warszawa ostatnio zauważyłem, że jego również nie ominęła wszechobecna reklama portalu Allegro, który na walentynki przygotował mocną akcję promocyjną, której głównym motorem napędowym jest "piosenka" z filmikiem (gdy reklama na portalach).
Słuchając pioseneczki na RPW poruszyły mnie dwa wątki:
1. Allegro, jako portal, który był głównym sponsorem koncertu "Madonny", która lubi poszydzić z symboliki religijnej, głównie katolickiej. Dziwnie to brzmi w Radiu Katolickim.
2. Fragmenty piosenki reklamowej tzn. ".. i na uprzęży, miłość rutynę przezwycięży...".
Sorry, ale co ma tego typu "miłość" wspólnego z Wartościami Chrześcijańskimi, które w Radiu powinny być promowane?
Widać, że Radio, które stało się maleńką częścią wielkiej machiny, albo nie ma wpływu na to co w nim leci w paśmie reklamowym, albo ktoś coś przeoczył.
Takie moje drobne przemyślenia, część z Was pewnie powie, że zbyt wyostrzone, ale tak już mam.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam!
_________________ "Błogosławieni czystego serca albowiem oni Boga oglądać będą."