Poniewaz mysle i czuje (nie tylko ja) ze pewne rzeczy sa na tyle wazne i pozyteczne ze powinny byc w zasiegu jak najwiekszej ilosci ludzi. DOMAGAM SIE wiec wydania Katechizmu Porecznego ks. Pawlukiewicza w formie ksiazkowej. To ze sie bedzie dobrze sprzedawal i rownie dobrze wspieral ducha ludzkiego ( a i budzet czegos pozytecznego... trzy kropki- nie moja sprawa co to moze byc) - nie ulega watpliwosci Ludzie kochaja wrecz szczery jezyk podejmowania tematow, przystepny ale i gleboki. Audycje sa wspaniale, maja jednak kilka wad:
1. Sa ulotne, po czasie trudno do nich wrocic
2. Czesto jeden temat powtarza sie 100 razy
3.Radio PlusJozef nie ma zasiegu wszedzie
4. Nie wszyscy zainteresowani maja czas i mozliwosc sluchania.
5... itd itp
Warto by sie wziasc do kupy i pomoc (przynaglic/byc natretnym do skutku) - ks. Pawlukiewiczowi wydac to w formie ksiazki. Tematy by sie nie powtarzaly a ich czeste powtarzanie przez piszacych listy byloby nawet zaleta - dzieki temu kazdy temat mozna by maksymalnie poglebic skoro byl walkowany z wielu stron.
Wiem, ze powstanie takiej ksiazki wymaga duzo czasu, ale skrocic go mozna wspomagajac x. Piotra w rozny sposob - np. pomagac autorowi spisywac nagrania itd. Co wy na to i czy jest ktos chetny aby powiercic ksiedzu i komu tam jeszcze trzeba w brzuchu. Zachecam do rozwiniecia dyskusji a moderatora prosze o przyklejenie tematu.
_________________ Pozdrawiam
Telesfor
Poziom: 1 HP
0%
0/18
MP
100%
8/8
EXP
0%
0/9
KubaCh [Usunięty]
Wysłany: 2009-08-17, 17:26
Telesfor - fajny pomysł. Obiecuję, że niebawem "powiercę w brzuchu" w tej sprawie. Zobaczymy - może się uda
Witam.
Jestem na forum , że tak powiem, "nowy" i jak wielu z Was fascynuje mnie ta audycja. Kolekcjonuje sobie podcasty z tej audycji. Jestem jaknajbardziej za tym aby powstała książka w formie: pytanie-odpowiedź. Mogę służyć swoją pomocą