Bezbłędna logika może jest trolem ale atakuje naszych wrogów(popiera nasze stanowisko) więc dzięki temu jest w porządku.
_________________ Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem
Poziom: 16 HP
1%
5/556
MP
100%
265/265
EXP
43%
17/39
Zibi
Wspólnota: droga do wiary
Wysłany: 2009-08-17, 12:42
A nie prościej ogłosić grubą kreskę i zapomnieć o wcześniejszych swarach i osądach?
_________________ "Czuję, że muszę wrócić do Ciebie - oto pukam - otwórz mi drzwi swoje, poucz mnie, jak dojść do Ciebie można" (Soliloquia - Św. Augustyn)
Jak historia pokazuje "gruba kreska" jeszcze niczego nigdy nie załatwiła. Przeciwnie pozwoliła umocnić się bezkarności - co doskonale widać także na tym forum.
Kolejny przykład - w chwilę potem, gdy Pan Janek napisał w tym wątku post pełen obraźliwych ocen pod moim adresem i gdy ja wypunktowawszy 4 czy 5 zapisów regulaminu, które zostały w ten sposób złamane, poprosiłam modraację o reakcję na takie zachowanie - Pani Moderator ponownie przepadła jak kamień w wodę. Oczywiście, to jak zwykle, w takich sytuacjach , "czysty przypadek"
Na efekty długo nie trzeba było czekać. Pan Janek zbluzgał z kolei Hansa Klossa, a w Shoutboxie znowu zanosi się na awanturę..
_________________ Żeby zło triumfowało, wystarczy by dobro milczało..
Poziom: 43 HP
21%
1292/6154
MP
36%
1077/2938
EXP
33%
66/195
Zibi
Wysłany: 2009-08-17, 14:09
Agnieszko- nie zapominaj że Hans wyzywa Janka permanentnie od trolli, co jest równe bluźnierstwu. Bo jeżeli nie jest...?
Acha! I od idiotów - Bo czymże jest stwierdzenie, że jest"niespełna rozumu"?
_________________ "Czuję, że muszę wrócić do Ciebie - oto pukam - otwórz mi drzwi swoje, poucz mnie, jak dojść do Ciebie można" (Soliloquia - Św. Augustyn)
Ostatnio zmieniony przez Zibi 2009-08-17, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Agnieszko- nie zapominaj że Hans wyzywa Janka permanentnie od trolli, co jest równe bluźnierstwu. Bo jeżeli nie jest...?
I tak nie jest źle. Przecież mogłem zostać oskarżony o rozbijanie małżeństwa ( jak wieść gminna niesie, był tu takowy przypadek - ciekawym ile w tym prawdy ) . Z dwojga złego wolę być nazywany trollem niż niszczycielem związków małżeńskich . Niech sobie piszą co chcą... Nie przemogą .
[ Dodano: 2009-08-17, 14:33 ]
Zibi napisał/a:
A nie prościej ogłosić grubą kreskę i zapomnieć o wcześniejszych swarach i osądach?
A może jakieś inne określenie? To kojarzy mi się z jakimś zgniłym kompromisem tudzież oszustwem .
_________________ Kup Talbotowi bilet. Lepiej umacniać się w wierze, słuchając tej cudownej muzyki, niż wydawać pieniądze na śmierdzących bezdomnych...
Acha! I od idiotów - Bo czymże jest stwierdzenie, że jest"niespełna rozumu"?
Zbyszku, Pan Janek obraża tutejszych forumowiczów , oszukuje-logując się pod kolejnym nickiem,wkleja wielokrotnie tą samą wypowiedź, usiłuje na różne sposoby wszcząć awanturę (choćby przez różne obrzydliwe insynuacje) - co to jest jak nie trollowanie..?
Dziwi mnie, że nie widzisz w powyższych zachowaniach niczego dziwnego - a oskarżasz osobę, która wobec nich protestuje..
_________________ Żeby zło triumfowało, wystarczy by dobro milczało..
Bezbłędna logika może jest trolem ale atakuje naszych wrogów(popiera nasze stanowisko) więc dzięki temu jest w porządku.
Interesujące domniemania. Ja bynajmniej nie czuję, bym miał tu wrogów. Jedynie nie zgadzam sie na pewne zachowania.
[ Dodano: 2009-08-17, 15:32 ]
Wyedytowane w związku ze słuszną sugestią Zibiego.
_________________ Nie kłóć się z głupim - ktoś może nie zauważyć różnicy...
Ostatnio zmieniony przez fajny 2009-08-17, 16:21, w całości zmieniany 1 raz
Poziom: 6 HP
0%
0/104
MP
100%
49/49
EXP
92%
13/14
Zibi
Wysłany: 2009-08-17, 16:08
Cytat:
"Zbyszku, Pan Janek obraża tutejszych forumowiczów , oszukuje-logując się pod kolejnym nickiem,wkleja wielokrotnie tą samą wypowiedź, usiłuje na różne sposoby wszcząć awanturę (choćby przez różne obrzydliwe insynuacje) - co to jest jak nie trollowanie..?
Dziwi mnie, że nie widzisz w powyższych zachowaniach niczego dziwnego - a oskarżasz osobę, która wobec nich protestuje..
Przecież nikogo nie oskarżam. Ani nie bronie. Stwierdziłem tylko że Hans również "ubliża" P. Jankowi od trolli i idiotów. W odpowiedzi na twój post:
Cytat:
kolejny przykład - w chwilę potem, gdy Pan Janek napisał w tym wątku post pełen obraźliwych ocen pod moim adresem i gdy ja wypunktowawszy 4 czy 5 zapisów regulaminu, które zostały w ten sposób złamane, poprosiłam modraację o reakcję na takie zachowanie - Pani Moderator ponownie przepadła jak kamień w wodę. Oczywiście, to jak zwykle, w takich sytuacjach , "czysty przypadek"
Na efekty długo nie trzeba było czekać. Pan Janek zbluzgał z kolei Hansa Klossa, a w Shoutboxie znowu zanosi się na awanturę..
Uważam, że obaj panowie zachowuje się podobnie, z tym że Hans traktuje to śmiertelnie poważnie a Janek dowcipnie.
Nie mnie rozstrzygać i oceniać. - Nie chcę w wasze spory się mieszać.
Tylko chodzi mi o jednakowe traktowanie dyskutantów.
[ Dodano: 2009-08-17, 16:13 ]
Fajny, ale my tu nie dyskutujemy o innych forach - tylko o Forum Radia Józef. A tu nie zauważyłem, by Agnieszek działała pod rożnymi nickami. Chyba że sugerujesz że ona i Hans to ta sama osoba, ale ja nie mam możliwości sprawdzić. Ty również. Tylko moderacja, a skoro ona nic nie mówi na ten temat, to może lepiej nie sugerować?